2 november 2009

Alfa's schaatstalent dé grote verassing op het NK in Heerenveen
Tijdens het NK schaatsen van afgelopen weekend in het Thialf stadion van Heerenveen is Arjen van der Kieft 4e geworden op de 10000 meter en 7e op de 5000m.
Dit schaatstalent dat gesponsord wordt door Alfa maakt deel uit van de ploeg van Annie Friesinger en traint daar onder leiding van Gianni Romme.

In zijn rit op de 10 kilometer tegen Wouter Olde Heuvel van de TVM-ploeg zorgde Arjen van der Kieft (24) voor een grote verrassing door een fenomenale rit neer te zetten en een eindtijd van 13.16.31 als nieuw PR op het scorebord te plaatsen. Hij viel helaas net buiten de podiumplaatsen, aangezien eerst Bob de Jong (13.06.61) en daarna Sven Kramer (13.04.95) en Carl Verheijen (13.11.81) toch wat harder reden in de volgende ritten.

Met deze prestatie was wel meteen duidelijk, dat hij aan de World Cup wedstrijd op de 10 km, die over drie weken in Hamar (Noorwegen) gaat plaatsvinden, mag deelnemen. Daar kan hij zich mogelijk plaatsen voor deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) eind december, waarop de schaatsers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan de Winterspelen in Vancouver (Canada) in 2010.

Alle geïnvesteerde noeste arbeid, veelal verricht in z'n eentje, werd nu beloond, waarbij niet voorbij kan worden gegaan dat hij in 2009 tijdens de Universiade in China ook al gouden plakken wist te pakken op zowel de 5 als de 10 km.

Bart Veldkamp: 'Ik vond het uitstekend wat Van der Kieft liet zien, toen hihalverwege zijn race in de 30-ers dook. Hij is lid van de Alfa-ploeg en rijdt veelal onder begeleiding van Gianni Romme in Duitsland. Daar fungeert hij als een soort tempomaker voor Annie Friesinger, die tijdens de trainingen achter hem constant om een hoger tempo vraagt. Verder vond ik in zijn rit het bochtenwerk uitstekend verzorgd.'

Tijdens het tv-interview gaf Van der Kieft ook aan, dat hij in laatste jaren steeds de 'man met de hamer' tegenkwam in de laatste tien ronden, maar dat hij dit nu achter zich heeft gelaten. Met name op het technische gebied heeft hij veel van Romme opgestoken.

Geen opmerkingen: