24 juni 2009

Losse eindjes komen bij elkaarAfgelopen week had ik mijn tweewekelijkse bijpraat sessie met Frans Heitling, de hoofdredacteur van Accountancynieuws. Hoewel ik tijdelijk niet meer schrijf, hebben we dit wel in stand gehouden om onze gedachten zo af en toe even aan te scherpen. Wij kwamen tot de conclusie dat een aantal losse eindjes zo langzamerhand bij elkaar komen. Het XBRL-artikel in de NRC heeft namelijk een veel diepere achtergrond en kan in lijn gezien worden met de vraag die de SRA mij afgelopen week stelde: ‘Hoe ziet het accountantskantoor er in 2020 uit?’. En deze vraag sluit ook weer aan op de vraag die Jan Wietsma mij afgelopen week twitterde: ‘Waarom houden accountants zo vast aan de samenstelpraktijk?’. En het is ook geen toeval dat NIVRA en NOvAA mij juist nu vragen om een boekje te schrijven over elektronisch factureren, voor MKB-accountants. Een andere lijn is het verzoek van de NIVRA Young Professionals om mee te werken aan hun themadag over de steeds complexer wordende wereld en de rol van de accountant daarin.

Kortom, er is een aantal rode lijnen te trekken en die komen nu bij elkaar en daar moet eens een grote knoop in gelegd worden. In mijn komende blogs wil ik een aantal van die lijnen gaan volgen, misschien een stukje de geschiedenis in van ons beroep om zo uiteindelijk de losse eindjes bij elkaar te brengen. Reken even niet op een dagelijkse blog, want dit vraagt nog wel wat (nachtelijk) denkwerk naast mijn reguliere werk en hobby’s. Reacties zijn natuurlijk altijd welkom.

1 opmerking:

Jan zei

Fouk,

Ik ben erg benieuwd naar de blogs die verschijnen. Ik hoop dat ze aanzet mogen zijn om het nieuwe decennium met een fris elan binnen te treden..