4 februari 2009

Oude Wijn in nieuwe zaken (geen spelfout).


Wat zullen ze afgelopen week gebaald hebben bij de Rabobank; loopt Joop Wijn ineens zo maar over naar de staatsbank ABN Amro. Persoonlijk vind ik zo’n horizontale wisseling niet zo netjes. Maar het was al duidelijk dat Joop een beetje een carri√®remaker was. Gerrit zal het hem wel gevraagd hebben, net zoals die zijn oude positie heeft ingevuld met Frank de Grave. Volgens mij is dit genoeg stof voor alle cabaretiers van Nederland om weer mooie grappen te gaan maken. Ik zie het al voor mij: een reclame van Frisia, Postkrediet of een van de andere dochters van DSB en dan ineens het hoofd van Frank met de tekst ‘Nobody F@#cks met Frank de Grave’.

Frank de Grave als CFO van een Nederlandse Bank, wie had dat nog ooit verwacht. Volgens mij zien alle Nederlandse (oud-) politici ineens hun carrièrekansen toenemen bij een van de Staatsbanken. Vandaar natuurlijk het onderzoek naar Irak, heeft Balkenende nog even de tijd om zijn kennis van banken bij te spijkeren en dan na het parlementair onderzoek toch maar te solliciteren naar bestuursvoorzitter bij ING. Daar kan dan onder andere Minister van Staat Wim Kok een oogje in het zeil houden. En natuurlijk hoeven de politici zich dan geen zorgen meer te maken over de Balkenende Norm, want bij banken hebben ze bonussen. Nee, nu even niet, maar als het weer beter gaat, dan kunnen er gewoon weer leuke bonussen uitgekeerd worden. Behalve dan voor Frank, het gerucht gaat dat zijn bonus bestaat uit een seizoenskaart voor AZ. Moet die natuurlijk wel zijn Target halen en als hij het echt goed doet, mogen de kinderen ook nog mee.

Ik las dat ABN Amro overweegt om wat oude onderdelen terug te kopen van RBS. Volgens mij moet dat mogelijk zijn voor een niet al te hoge prijs en zijn wij toch een beetje het slimste jongetje uit de klas. Hoewel, de kans is er natuurlijk dat de Belgen en de Engelsen dan toch ons in de toekomst ergens een loer gaan draaien. Herinnert Blair zich ineens een telefoontje van JP dat hij toch ook wel heel graag wilde meedoen met ‘The Force’. Oude glorie herleeft dadelijk weer met de opleving van ABN AMRO en met de beursgang kan dan een breed glimlachende Zalm weer een koffertje boven zijn hoofd houden.

Nee, de Rabo heeft het niet makkelijk als enige bank die het wel goed deed. En dan is deze week tot overmaat van ramp ook Faat nog gestopt met hockey. Misschien dat er nog een leuke politicus wil optreden in een reclame van de Rabo. Het schijnt dat ze Mark Rutte willen laten terugkeren als de wat ouder en wijzer geworden Jochem de Bruin, u weet wel, die leuke ideale schoonzoon die er ooit met een schone blonde (was dat geen IJslandse) vandoor is gegaan.

Geen opmerkingen: