1 juni 2007

Murphy

Ik ben weer een jaartje ouder geworden, maar gelukkig nog steeds onder de 40. Veel visite gehad, de familie Murphy kwam en zoals een ieder weet, komt die nooit alleen. Dus liep het deze week niet lekker met onze ERP-implementatie, werkte het nieuwe datacentrum nog niet naar behoren en leverde de tuinman de verkeerde stenen voor de tuin. ‘Gezellige verjaardag’ zult u denken, maar om eerlijk te zijn had ik het al wel een beetje ingeschat. De twee ICT-projecten liepen eigenlijk veel te voorspoedig en dan weet je gewoon dat het een keer mis moet gaan. Ik riep dat telkens tijdens het projectoverleg en de projectleiders werden hier niet gelukkig van , maar ik heb mijn gelijk weer gekregen.

Het is overigens niet zo dat ik behoor tot de groep van mensen die roepen: ‘ICT, dat gaat altijd mis’. Ik ben een optimist en ben niet bang voor een beetje tegenslag. Problemen met ICT hebben vaak te maken met het feit dat mensen de projecten onderschatten, te weinig aandacht besteden aan opleiding, veranderings- en verwachtingsmanagement. En een foutje zit vaak in een klein hoekje, neem nu mijn stenen die ik bestelde; Abdij-stenen maar ik kreeg Abbey-stenen geleverd.
Inmiddels staan alle projecten weer op de rit, dus weer wat zorgen minder, behalve dan dat ik weer een jaartje ouder ben.

1 opmerking:

Jan zei

Hey Fouk,

Alsnog van harte gefeliciteerd. Leeftijd heeft weinig met het fysieke maar veel met het mentale te maken.