6 september 2011

Spoedbijeenkomsten DigiNotar

Ondanks dat BAPI functioneert, moet u vanwege de wereldwijde Microsoft-update wel in actie komen! Kom vandaag naar de SRA-informatiebijeenkomst.

Naar aanleiding van de situatie rond de DigiNotar-beveiligingscertificaten is er het afgelopen weekend intensief crisisoverleg gevoerd tussen de Belastingdienst, het ministerie van Financiƫn, VNO-NCW, MKB-Nederland, ICT-Office en diverse softwareleveranciers en belastingconsulenten. SRA is hier nauw bij betrokken geweest.

In het overleg en na proeven in AFAS-omgeving is vastgesteld dat de systemen waarmee ondernemers direct of via hun intermediair aangifte doen, kunnen blijven functioneren. Ondanks dat het BAPI-kanaal via DigiNotar werkt, kent het systeem voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte. Ook gisteren draaide alles functioneel en konden aangiften ingediend worden. Alle betrokken partijen zijn overeengekomen dat de situatie de komende tijd nauwgezet wordt gemonitord.

Vandaag zal de overheid een brede campagne starten over het updaten van certificaten, met name ook over de wereldwijde update van Microsoft. Minister Donner verklaarde gisteravond dat Microsoft machines in Nederland een keuzemogelijkheid biedt om de update uit te voeren. Servereigenaren winnen zo een week respijt. Dit heeft ook consequenties voor uw IT-inrichting!

Het ministerie organiseert vanochtend een bijeenkomst om de IT-implicaties van dat proces toe te lichten. SRA zal daarbij ook aanwezig zijn. Vanmiddag wordt u dan ook bijgepraat over de allerlaatste stand van zaken. Het is van belang dat u daarbij aanwezig bent!


SRA-spoedbijeenkomsten

Gezien de impact van bovenstaande problematiek organiseert het SRA-Bestuur vandaag, dinsdag 6 september twee bijeenkomsten in het NBC, Blokhoeve 1 te Nieuwegein.

De eerste bijeenkomst start om 16:00 uur en behandelt de mogelijke technische gevolgen van de problematiek. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor de ICT-specialisten van de kantoren.

Om 17:30 uur start de algemene bijeenkomst waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

• Wat is de situatie en welke problematiek is er in het weekend bekeken?

• Huidige stand van zaken

• Wat te doen?

• Welke rol speelt SRA & welke afspraken zijn gemaakt?

• Wat verder ter tafel komt...Aanmelden

Indien u aanwezig wilt zijn, meld u zich dan aan via info@sra.nl

Geef daarbij s.v.p. duidelijk aan voor welke bijeenkomst(en) u zich aanmeldt. U krijgt, gezien de korte termijn, geen bevestiging van uw aanmelding.

Voor actuele informatie over de problematiek, kunt u ook kijken op: http://www.sra.nl/diginotar

Geen opmerkingen: