10 september 2009

Augmented realityBeste lezers,
Zoals afgelopen vrijdag al aangegeven, was het vorige week een druk weekje en daarom was er even geen ruimte voor een paar leuke blogs. Maar niet gevreesd, deze week (ondanks de drukte) toch een aantal verse blogs.

De grote IT-trend op dit ogenblik is augmented reality. Een goede vertaling in het Nederlands is het toevoegen van digitale informatie aan de werkelijke omgeving. Laat ik heel simpel beginnen. De laatste tijd zijn er een aantal automerken, die gegevens zoals snelheid en informatie van het navigatiesysteem projecteren in de voorruit. Dus terwijl u auto rijdt, ziet u relevante informatie in uw beeld van de werkelijkheid. Laten we het voorbeeld wat ingewikkelder maken; u staat midden in New York en u bent op zoek naar het dichtstbijzijnde metrostation. U pakt uw Iphone en kijkt met de camera naar de omgeving om u heen, op het beeld verschijnt vanzelf een icoon die u naar het dichtstbijzijnde metrostation wijst. Terwijl u loopt, komt vanzelf aanvullende informatie op het scherm, goede restaurants, bezienswaardigheden of misschien wel een leuk pandje dat te koop staat.
Nu naar het meer serieuze werk. Uw auto gaat voor een beurt naar de garage, de monteur zet een bril op en krijgt via deze bril direct instructies op welke wijze hij de reparatie moet uitvoeren. Gelooft u dit niet, zie dan dit filmpje van BMW:De komende tijd zult u overladen worden met nieuwe toepassingen met augmented reality, voor de accountancy weet ik ook nog wel een leuke. U loopt door een kantoorpand, door uw contactlenzen ziet u direct in beeld hoe procedures verlopen, welke functies mensen hebben en hoe de functiescheiding is geregeld. Die onthouden we voor het accountantskantoor van 2020.

Geen opmerkingen: