2 maart 2009

Twitteren


De afgelopen week ontdekten de Nederlandse media massaal Twitter, ja, Twitter haalde zelfs het 8-uurjournaal. De reden was minder fijn, op Twitter was het eerste bericht verschenen over het neerstorten van de Turkse Boeing. Maar Twitter bestaat toch alweer een tijdje en iedereen die een beetje het internet volgt, weet wat Twitter is. Maar voor diegenen die het nog niet weten hier eerst de uitleg van Wikipedia:

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd. Twitter is opgericht in oktober 2006 door Obvious Corp, een nieuw bedrijf uit San Francisco.

De basisvraag van de dienst is ‘Waar ben je nu mee bezig?’. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Dit creĆ«ert een virtuele aanwezigheid.


Ik kan het ook anders uitleggen, twitteren is eigenlijk het continu verzenden van kleine sms-berichtjes via het internet. Waarbij de verzender continu laat weten waar hij mee bezig is of waar hij aan denkt. Vergelijk het maar een beetje met krabbelen via Hyves, maar dan continu.
Is dat leuk? Gezien het aantal fervente twitteraars klaarblijkelijk wel. Ikzelf heb er niet zo veel mee. Misschien wel te oud, of ik vind mijn tijd te kostbaar om deze continu te delen met anderen. Soms zie ik op een IT-seminar wel een aantal twitteraars zitten, vaak met laptop op schoot. Hoewel dat niet hoeft, omdat je ook kunt twitteren vanaf je mobiele telefoon. Bent u benieuwd en wilt u zelf een beetje gaan twitteren, de website is: www.twitter.com. een korte handleiding is hier te vinden.

Geen opmerkingen: