20 februari 2009

Internationale InspiratieIk had gisteren een internationaal dagje. Ik was op bezoek bij onze Belgische collega’s van Axis. De directeur, Rudy, heb ik zo’n drie en een half jaar geleden leren kennen bij de introductie van Exact Online. Hij was toen een van de accountants geweest die het pakket als eerste getest hadden voor de Belgische markt. Hij vertelde toen doodleuk dat hij al lange tijd bezig was met outsourcen naar India. Vooruitstrevende man dus. Uiteraard was ik benieuwd naar zijn laatste ervaringen met outsourcing. Natuurlijk ging Rudy daar gewoon mee door en hij had inmiddels een nieuwe dienst opgezet voor incassodiensten. Een van de Indiërs heeft hij een paar maanden naar België overgehaald en die spreekt nu een behoorlijk woordje Vlaams, waardoor de communicatie ook altijd makkelijker gaat.

Uiteraard gehad over de kredietcrisis die ook bij onze zuiderburen hard toeslaat. Op een vestiging van een agrarische bank zag ik een groot spandoek met AGRARISCHE NOODKREDIETEN, ik weet niet of de Rabo daar een voorbeeld aan wil nemen. En je moet als Hollander natuurlijk niet de gevoelige woorden Fortis of ABN-Amro in de mond nemen.

Rudy vertelde mij dat in België de Vlaamse overheid als stimuleringsmaatregel KMO (= Vlaams voor MKB) ondernemers de mogelijkheid biedt om strategisch advies in te winnen en in deze moeilijke tijden daarop 50% subsidie te krijgen. Dan kan alleen bij geaccrediteerde adviseurs en ik hoef u niet uit te leggen wie die accreditatie natuurlijk alweer had. Misschien een suggestie voor de Nederlandse overheid, om ook zo’n maatregel in het leven te roepen. Dat zorgt dat bedrijven in moeilijke tijden niet kopschuw worden om advies in te roepen van specialisten.
Natuurlijk hebben Rudy en ik het over nog veel meer dingen gehad, maar die zijn natuurlijk zo commercieel of nog zo innovatief dat we die nog even niet met u willen delen. Naar goed Belgisch gebruik besloten wij onze meeting met een stukje eten en reed ik geïnspireerd en voldaan weer terug naar Nederland, toen mijn secretaresse een telefoontje uit Roemenië doorgaf.

Geen opmerkingen: