27 januari 2009

Kon hi fak tjoyDe beste wensen voor het nieuwe jaar, het Chinese nieuwe jaar wel te verstaan. Ik ben net terug van een etentje in het teken van de verjaardag van mijn moeder, mijn broer en natuurlijk het Chinese nieuwjaar. Chinezen doen met oud en nieuw hetzelfde wat ze eigenlijk het hele jaar doen: eten. Het zit een beetje in onze genen; we denken, dromen en praten eigenlijk wel heel vaak over eten. Mijn vrouw werd er wel eens een beetje gek van, maar die houdt inmiddels ook van lekker eten. Ik denk persoonlijk dat Chinezen nog iets meer respect hebben voor wat ze eten.

Het Chinese nieuwjaar geeft mij de mogelijkheden om mijzelf toch weer wat aan te scherpen op mijn goede voornemens, want ik ben ze toch redelijk snel weer kwijtgeraakt. Mijn belangrijkste voor 2009: Minder Doen. Echt waar, in 2009 ben ik van plan om echt minder te doen, dus als u van plan was om mij voor iets te strikken is het antwoord ‘nee’. Dit weekend werd ik gevraagd om iets extra’s voor de volleybalvereniging van mijn zoon te gaan doen. Nee………nou ja, ik neem het in beraad. Het lastig vinden om ‘nee’ te zeggen, dat is een beetje mijn probleem. In alles zie ik wel een uitdaging. Maar dit jaar ga ik toch echt proberen ‘nee’ te zeggen, misschien dat u mij er af en toe aan kunt herinneren.

3 opmerkingen:

Jan zei

Fouk veel succes met je voornemens. Zeg je ook nee tegen een eventuele studiereis naar Aziƫ? ;-)

Shirley zei

Ook dat zit een beetje in de genen bij de Chinezen.. het niet 'nee' kunnen zeggen =)

San lien faai lok!!
En eetze weer voor het komend jaar! ;P

Olia zei

als je "nee" wil zeggen, dan moet je gewoon denken aan de activiteit die je van plan was te doen met je extra tijd, die je zou verkrijgen door "nee" te zeggen. mij helpt het in de iedere geval.

groetjes