16 januari 2009

Gadgets en ijs

Het was een week vol met ICT-nieuws. Dat was niet zo verwonderlijk, want er waren een groot aantal ICT-events waarvan de CES de belangrijkste was. Ook die had natuurlijk een beetje te lijden onder de economische crisis, want er was niet echt groot nieuws. Dat was de week daarvoor al duidelijk geworden tijdens de Macworld waar ook niet echt iets nieuws was, anders dan dat nu eindelijk duidelijk werd dat Steve Jobs echt ziek is. Toch zijn er wel enkele trends te melden. De volgende generaties televisies krijgen allemaal draadloos internet ingebouwd, zodat we onze gedownloade filmpjes niet meer achter de pc behoeven te kijken. Yahoo kwam ook met speciale widgets voor op televisie zodat u tijdens het journaal onder in het beeld gewoon uw mailbox in de gaten kunt houden. Andere belangrijke trend is dat de verschillende systemen beter met elkaar gaan samenwerken, zodat als je dadelijk thuiskomt, je Iphone gelijk synchroniseert met je PC en dat je dan via je televisie weer naar de laatste gedownloade Itunes kunt luisteren. De laatste trend is dat computers/televisies touchscreens krijgen en dat dit ook betaalbaar wordt. Acer lanceerde een nieuwe pc met een touchscreen en ook de meeste leveranciers van LCD-schermen kwamen met dergelijke oplossingen.



U begrijpt het al, de CES is vooral een beurs voor gadgets freaks. Een andere gadget hoorde ik deze week van Ronald Hameeteman, toen ik deze week samen met hem een interview gaf over het Nieuwe Werken. Ronald verhaalde over een poppetje dat tieners aan hun sleutelbos kunnen hangen. Komen ze leuke mensen tegen, dan houden ze de poppetjes tegen elkaar aan. Thuis stop je het poppetje in de pc en alle gegevens van de mensen die je ontmoet hebt worden gesynchroniseerd met de pc. Dat wordt denk ik een hit. Daarna zijn we natuurlijk wel serieus doorgegaan over het nieuwe werken en de gevolgen daarvan voor je organisatie. Ronald heeft hierover een goed toegankelijk boek geschreven met de titel ‘De kracht van mensen’.



Dit weekend ga ik kijken naar de kracht van onze mensen, want wij hebben de eerste Alfa Schaatsdag. Nee, niet op natuurijs, dat is weg, maar bij Flevo on Ice in Biddinghuizen. Ons eigen schaatsteam geeft clinics en ik ben benieuwd of een van de collega’s deze jongens kan bijhouden.
Goed weekend

Geen opmerkingen: