5 januari 2009

Beste Wensen

Beste lezers, om te beginnen de beste wensen voor 2009. U heeft mij twee weekjes moeten missen; kerstreces waarbij de prioriteiten even anders lagen. Zeg maar 100% gezin, familie en vrienden. Daar is de periode tussen kerst en oud en nieuw altijd bijzonder geschikt voor. Dus twee kerstdagen (en een dag daarvoor) uitgebreid in de keuken gestaan. Koken is voor mij de absolute vorm van ontspanning. Na de kerst een paar dagen naar het Rabobank Internationale Jeugdvolleybaltoernooi in Apeldoorn geweest. Mijn zoon moest meespelen met jongens B en ik heb mij samen met Andre ontfermd over ‘onze jongens C’. Voor de jongens een leerzame ervaring, want er werd op zeer hoog niveau gevolleybald. We waren onder de indruk van de nieuwe Omnisporthal en het was leuk om ook een internationale pot te spelen tegen de zuiderburen. Nadeel: een erg koude en korte nachtrust tussen 150 pubers, maar wel goed voor de teamspirit.


Het was ook de tijd voor bezinning, dus nagedacht over het nieuwe jaar. 2009 wordt voor mij persoonlijk een uitdagend jaar met 7 automatiseringsprojecten die tot een afronding moeten komen. Daarover leest u meer in de eerstvolgende Accountancynieuws. Daarnaast zal het behoedzaam sturen worden in het jaar dat de we echt de gevolgen van de recessie zullen gaan voelen, of zal het allemaal meevallen? Persoonlijk heb ik besloten dat het jaar 2009 het jaar van Minder wordt, om uiteindelijk Meer te bereiken. Een beetje ge├»nspireerd door het boek ‘The power of Less…’ van Leo Babauta. Ik denk ook dat dit aansluit bij het huidige tijdsbeeld, we gaan van met Me-tijdperk naar het Wii-tijdperk. Ik heb bewust voor Wii gekozen, omdat ons leven voor een steeds belangrijker gedeelte ondersteund zal blijven door elektronische hulpmiddelen, misschien gaan we er wel bewuster mee om. Opvallend was het nieuwsbericht dat na het duidelijk worden van de crisis of recessie, het aantal deelnemers aan sociale netwerken enorm toeneemt. De tijden worden onzeker en dus hebben we de behoefte om elkaar op te zoeken, ook digitaal.


‘Bewust’ is misschien ook wel het woord voor 2009. We worden ons er van BEWUST dat het niet alleen draait om Me (IK) maar dat het gaat om Wii (Wij). Bewust van het effect van ons handelen, bewust van onze taak in de maatschappij, bewust van onze rol als Accountant, en vult u verder maar in……


Een bewust 2009 gewenst!

Geen opmerkingen: