4 juli 2008

Lifehacking: houd de familieagenda bij!


Met drie opgroeiende kinderen is het bijhouden van de agenda geen eenvoudige opgave. Sporten, uitjes, ouderavonden, projecten, studiedagen. Nee, kinderen hebben vandaag een eigen agenda nodig, maar – omdat je als ouder toch ook weer beschikbaar moet zijn als taxi, mental coach of gewoon als ge├»nteresseerde ouder – moet je al die afspraken in hun agenda ook weer weten. Als mama de een naar zwemles brengt, wie haalt de andere dan op van de volleybal? Dat vergt een serieuze planning. Speciaal voor alle ouders is er daarom nu http://www.cozi.com/: een familieagenda waarin de familieagenda van papa, mama en alle kinderen bijgehouden kan worden. Helemaal Web 2.0, dus gratis, en u kunt nog andere uitnodigen om de agenda te bekijken. Denk dan bijvoorbeeld aan opa en oma of aan de oppas.
Gemakkelijke optie is dat de agenda ook kan synchroniseren met uw Outlook-agenda. U kunt zelf aangeven welke afspraken u wilt synchroniseren met de agenda. Zo komt de zakelijke afspraak niet in de familieagenda maar weet uw secretaresse wel dat u woensdag naar de musical van uw zoon moet.

1 opmerking:

cro zei

Hoi Fouk,
Er is ook een vergelijkbaar Nederlands initiatief: DeFamilieAgenda.nl. De functionaliteit is nog niet zo uitgebreid, maar het gebruik is erg eenvoudig. En natuurlijk ook helemaal gratis (wist overigens niet dat Web 2.0 synoniem voor gratis is).