27 maart 2008

Minister van Economie, Innovatie, Administratieve lastenverlichting, ICT en Telecommunicatie.

Okee, in België doen ze er even over om een kabinet samen te stellen. Maar dan hebben ze wel een nieuwe minister van Economie, Innovatie, Administratieve lastenverlichting, ICT en Telecommunicatie. Kijk, dat is nu nog eens een leuk ministerie dat zaken die echt met elkaar te maken hebben, combineert. In Nederland kiezen we vaker voor verdeel en heers. Het ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor XBRL, Economische Zaken voor de OTP, telecommunicatie zit bij Verkeer en Waterstaat en administratieve lastenverlichting bij Financiën?

De nieuwe minister is Vincent van Quickenborne, een jonge Vlaamse liberaal. In het vorige kabinet was hij al staatssecretaris van Administratie lastenverlichting. Al snel had Van Quickenborne de bijnaam Q. Zelf spreekt Q over minister van Ondernemen en Vereenvoudigen. Door Belgische ondernemers is zeer positief gereageerd op de benoeming van Q. De ICT-sector verwacht vooral dat hij een samenhangend beleid zal kunnen voeren door de combinatie van verschillende IT-gerelateerde bevoegdheden, bij voorkeur op de beleidsterreinen IT in combinatie met arbeid.

Hoewel velen twijfelen over de levensvatbaarheid van het huidige Belgische kabinet is het wel een opvallende benoeming. In mijn laatste artikel in Accountancynieuws over staatssecretaris De Jager vroeg ik hem of hij wat prominenter ICT en innovatie op de agenda kan zetten. Misschien moet hij eens gaan praten met zijn Belgische collega.

Geen opmerkingen: