26 september 2007

Gastvrijheid


Helaas een korte blog na een zeer inspannende en inspirerende dag. Ik zou u graag alles willen vertellen maar morgenochtend moeten we om 05:15 uur alweer op om op tijd de trein naar Agra te pakken. En als u achter de spruitjes zit, liggen wij hier alweer bijna in ons bedje. Laat ik de ochtend even kort samenvatten; een zeer vriendelijke ontvangst op de Nederlandse ambassade en twee presentaties van twee bedrijven die aan BPO (Business Process Outsourcing doen). Mooie verhalen op powerpoint maar ze zijn allemaal in een opstartfase als het om Nederland gaat. Conclusie is dat Nederland – en misschien nog specifieker Nederlandse accountants – mijlenver achter liggen op andere landen, zoals Amerika, die hier al veel eerder startten.

De mooiste belevenis was echter vanmiddag bij het bezoek aan het kantoor van de heer Mittal. De heer Mittal is een zeer trotse accountant die daar ook graag over praat. Een paar jaar geleden is hij een BPO begonnen met een Belgische accountant en daar werken inmiddels een kleine 30 mensen. Dus gewoon BPO in de praktijk. De heer Mittal neemt ons ook gewoon mee over de werkvloer, waar we natuurlijk de nodige bekijks trekken. We gaan ook nog even op de bonnefooi op bezoek bij de buurman, de Bank of India, waar de directeur ons spontaan uitnodigt op de koffie. Maar het mooiste moet nog komen; de heer Mittal heeft ons namelijk uitgenodigd om vanavond met hem en zijn gezin het dinner te gebruiken. Nadat wij nog wat zijn wezen shoppen in een enorme shoppingmall worden wij om 19:00 uur ontvangen bij de familie Mittal. Een ontvangst die ik mijn leven niet meer zal vergeten. We worden bestrooid met bloemblaadjes en krijgen een rode stip op ons voorhoofd. We worden zeer gastvrij onthaald op een zeer uitgebreid, traditioneel vegetarisch Indiaas dinner. Kortom, heel veel warmte en zeer spirituele overpeinzingen van de heer Mittal. Dit is dus India, misschien wel heel arm, maar gelijktijdig zo verschrikkelijk rijk.

Het volgende weblog komt wat later, omdat we komende twee dagen veel gaan reizen.

Fou-Khan Tsang

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Fouk,

Ik lees het al, heeel vervelend zo'n reisje...........

Maar dat geeft niet het nuttige met het aangename verenigen is ook van mij een hobby. Wens je veel inspiratie in de spiritualiteit van het oosten, een goede reis en een fijn familiebezoek.

groet

Koert

Anoniem zei

Beste Fouk,

Ik lees dat je het al aardig naar je zin hebt in het Oosten. Een druk programma zoals je al zei. Lekker eten, naar een shoppingmall erg vervelend allemaal... Ben benieuwd naar je verdere ervaringen en hou je weblog de komende tijd wel even in de gaten.

Veel plezier met je verdere reis.

Groet,

Willy Boonstra

Fouk Tsang (1968) zei

Beste Collega's

Leuk dat jullie het weblog volgen. Er komen nog twee delen maar door het vele reizen van de afgelopen dagen 10 uur slaap in 72 uur is daar maar weining van gekomen. Er worden natuurlijk ook de krenten uitgepikt. De shoppingmall was de enige plek die er enigzins schoon uitzag en waar door de bewaking er geen bedelaars waren.

Tsang Weekend Blog zei

Hey Broer,

wat een belevenissen allemaal en een stip op je voorhoofd.....Ram Ram.
We volgen je blog en reizen zo in gedachten een beetje met je mee.

Doe ze straks in China allemaal de groeten van ons ;-)

Veel plezier verder, geniet er van.

Groetjes,

Fong