19 juli 2007

Vakantieboeken


U gaat met vakantie en twijfelt wat u mee moet nemen aan leesboeken. In de eerste plaats natuurlijk de Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA) deel 1, de rapporten Verdiesen en Van de Luitgaarden en natuurlijk de Samenvalwet fiscale en commerciƫle jaarrekening. Maar om te voorkomen dat u alleen maar met vaktechniek bezig gaat, ook nog enkele luchtiger voorstellen.

En nu laat ik mijn baard staan
Het managementboek van 2007 en mijns inziens terecht, hoewel het wel een beetje een onorthodox managementboek is. Geschreven door een ex-accountant, maar daar merk je verder niets van hoor! Ik heb het boek in een ruk uitgelezen, zo was ik er van onder de indruk. COSI, daar gaat het boek over. Creatief Ondernemen Sprankelend Inspireren. Zeg maar net die dingen waar wij accountants niet echt om bekend staan.



Eckhart’s Notes
Een beetje in de lijn van het vorige boek. Eckhart Wintzen deelt met ons zijn geheimen van zijn BSO-tijdperk. Over de celorganisatie en zijn enorme hekel aan de afdeling personeelszaken. Dus minder geschikt om uit te lenen aan de collega van personeelszaken. Ook dit is een boek om in een keer uit te lezen en dat kan ook wel door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl. De koffievlekken zijn er al in gedrukt, dat scheelt dus ook weer.



De groei voorbij
Een boek over de toekomst van de verandering van de Nederlandse samenleving in de komende 20 jaar. De economische groei en welvaart zijn niet meer zo zeker als de jaren achter ons. Nieuwe concurrenten staan op als de BRIC-landen. De oud Chief Economist van Robeco waarschuwt ons terecht en draagt gelukkig ook aan wat we moeten doen. Voor de realisten onder u die de “Inconvenient Truth” van de Nederlandse economie onder ogen willen zien. Luister hier naar een samenvatting.

Voor diegenen onder u die de komende vakantie zelfs te lui zijn voor een goed boek, kan ik het fenomeen luisterboek of podcast aanraden. Gewoon downloaden op je ipod of mp3-speler, koptelefoon op en verder chillen.
Enkele tips voor leuke podcast en luisterboeken



  • David Maister De belangrijkste lessen van professional services goeroe David Maister



  • Accenture Podcast over informatiemanagement



  • BNR Diverse podcasts van populaire programma’s van BNR



  • Itunes Groot aantal podcasts (zowel Nederlands als Engels) en luisterboeken

Geen opmerkingen: