13 april 2007

Joost !

Nee dit is niet de nieuwe naam van een accountantskantoor, die naar analogie van Jan© heeft gekozen voor een jongensnaam. Overigens, hoe langer ik over Jan© nadenk, hoe sterker ik het marketingconcept vind. Niemand kan het meer na-apen, want dan ben je eigenlijk een zwak aftreksel van Jan©. Hoewel, als je nu een leuk kantoor hebt in de omgeving van Amsterdam en je wilt graag aanpappen met de groeiambities van Jan©, dan kan je natuurlijk ook een leuke krachtige meidennaam kiezen. Bijvoorbeeld Chantal™, Annemiek© of Sandra®. Nog leuker is natuurlijk om te achterhalen wat de naam is van de vrouw van Jacob, Ad, Jack, Paul, Jordi, Pieter, Nico, Sander, Christiaan of Wim en je neemt die naam als uitgangspunt.

Maar even serieus; terug naar Joost. Joost is het nieuwe hotte item op het internet, gemaakt door de mannen achter Kazaa en Skype. Deze heren zijn de echte trendsetters op internetgebied en hebben respectievelijk de muziek- en de telefoniewereld op zijn kop gezet. Nu is er Joost en Joost is televisie via het internet. Televisie via het internet. U zult zeggen: ‘Dat is toch niet nieuws? We hebben al YouTube en menige film- en televisieserie is eenvoudig te downloaden via het internet. Ook in Itunes en Windowsmediaplayer zijn via het internet films te downloaden. Vergeet tot slot het immens populaire ‘uitzending gemist’ niet. Wat is er dan nieuw aan?

In de eerste plaats is het gewoon streaming televisie, je hoeft dus niet eerst iets te downloaden. Daarnaast is de kwaliteit – zeker voor Internet – erg hoog. Met je pijltjestoetsen kan je kiezen tussen de verschillende (televisie)kanalen en binnen de kanalen kun je het desgewenste programma kiezen. Het lijkt een beetje op kijken naar digitale televisie. Het aantal televisiekanalen is nog beperkt, maar dat kan natuurlijk altijd nog worden uitgebreid.
De programma’s zijn wel voornamelijk afgestemd op mannen met voetbal, auto’s en science fiction. Misschien zou het leuk zijn als Joost gaat praten met ‘uitzending gemist’, want op deze wijze wil ik wel achteraf televisie kijken.

Nieuwsgierig, helaas! Voor Joost word je uitgenodigd en zal je eerst moeten aantonen dat je joostwaardig bent. Gisteren ben ik door de ballotage gekomen en mag nu dus meegenieten.

1 opmerking:

Jan zei

Hé die Fouk. Vandaag ontving ik in mijn mailbox ook een uitnodiging voor Joost. Dit vanwege mijn grote 'liefde' voor muziek.