2 juni 2009

Tech news Microsoft versus Google

In de afgelopen week waren er een hoop technische nieuwtjes te melden. Microsoft introduceerde haar nieuwe zoekmachine Bing, die op 3 juni aanstaande live gaat. Ik heb er even naar gekeken maar ben van mening dat Bing in ieder geval bij mij niet Google gaat vervangen. Bing zou het zoeken makkelijker maken door een soort van categorisering te maken. Maar bij de door mij ingegeven zoekinstructies werkte dat (nog) niet. Het zou ook zo kunnen zijn dat dat pas werkt vanaf 3 juni, tot op heden prijkt er nog b├Ęta boven aan de site.

Ook Google kwam met nieuws, namelijk Google wave, een platform om samen te werken. Het lijkt een beetje op e-mail, maar dan weer gecombineerd met instant messaging. Dus in je ‘mail’ kan je ook weer korte IM-berichtjes opnemen. Grappig is ook dat je iemand later aan een discussie (wave) kan toevoegen en dat hij kan terugspelen hoe de communicatie hiervoor is gedaan. Uit het onderstaande filmpje wordt duidelijk wat wave allemaal kan. Helaas is Wave nog in ontwikkeling (en dat blijkt ook wel uit het filmpje, want hij crasht nog wel een keertje). Ik denk wel dat wave weer een nieuwe dimensie gaat geven aan de manier waarop wij gewend zijn te communiceren.Deze week volgt er meer tech news, want dan komt Apple met nieuws; hoe zal de nieuwe Iphone eruit zien?

1 opmerking:

alexander zei

Als ik goed geinformeerd ben is de enige officiele versie van BING op dit moment de US versie. Daar vind je ook user ratings etc. Een soort combi tussen kieskeurig en google. Ik ben benieuwd of de NL versie dergelijke zaken ook gaat bieden, zal wel even duren denk ik.

Google Wave is inderdaad een hele interessante ontwikkeling, zodra beschikbaar snel een keer uitproberen!