30 november 2007

Ping PingEen beetje onsamenhangende week; je begint langzaam te merken dat we de feestdagen gaan naderen. Dinsdag was ik dagvoorzitter van de ‘dag van de wet- en regelgeving’ van de Kamers van Koophandel van Rijnland, Haaglanden en Rotterdam. Was wel even een uitdaging in een zaal die smal en enorm lang was. Hoe geef je dan alle bezoekers het idee dat je ze aandacht geeft? Geen dag voor advocaten en juristen, maar juist voor ondernemers en deze waren gelukkig in grote getale naar deze bijeenkomst gekomen. Ook weer eens even bijgepraat met een groot aantal sprekers uit de stal van de Kamer van Koophandel. In de loop van de jaren leer je zo de nodige mensen kennen; altijd weer handig in het netwerk. Vaak krijg ik wel de vraag: ‘Levert dat nu wat op, die seminars?’. Dat is altijd moeilijk te meten. Maar de ene keer kom je weer met je snufferd in een blaadje en u weet allemaal wel wat de prijs van een advertentie is. De andere keer boor je wel een direct contact aan. Daarnaast houdt het geven van lezingen en/of het optreden als dagvoorzitter de zaag ook wel scherp. Rijk word je er overigens niet van, de wijnkelder is alleen wel goed gevuld.

Voor de bijeenkomst nog in de auto gesprongen om een talent te redden. Soms heb je zo van die mensen waarvan je niet wilt dat ze vertrekken. Het blijft vandaag de dag een rare arbeidsmarkt, vandaag gelukkig het bericht gekregen dat hij blijft.

En vandaag voor de laatste keer op de hei over het beleidsplan, dat staat nu wel strak in de verf en geeft ons een goed kompas voor het beleid voor de komende jaren. Op de terugweg hoorde ik het nieuws over de grote investering die Ping An Life doet in Fortis. Als je niet naar China gaat, komt China wel naar ons toe, dacht ik dan maar even. De Chinezen hebben voorlopig Ping Ping zat en maken misschien wel dankbaar gebruik van de hypotheekcrisis om goedkoop te gaan shoppen. Morgen zullen we dat zeker nog bespreken tijdens de reünie van onze India-China-reis.

Prettig weekend

Geen opmerkingen: